جهان گردیخاورمیانهدیدنی هاراهنمای سفرسفر در تاریخ

مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی زیباترین مسجدی است که در سمت اروپایی بسفر واقع شده است. نام این مکان مذهبی، در اصل مسجد عبدالمجید بوده و اورتاکوی برگرفته از منطقه‌ای است که مسجد در آن قرار دارد. به طور کلی مساجد عثمانی استانبول در یکی از دو دسته کلاسیک و مدرن جای می‌گیرند. مساجد دوره کلاسیک بیشتر در شبه جزیره تاریخی و مساجد دوره مدرن در سواحل بسفر واقع شده‌اند.

در میان مساجد دوره کلاسیک، مشهورترین آن‌ها مسجد سلیمانیه و مسجد کبود است که از سبک معمار سنان، مشهورترین معمار امپراتوری عثمانی الهام گرفته شده‌اند. مساجد دوره مدرن در قرن 18 و 19 ساخته شده‌اند و دارای معماری اروپایی مانند باروک و نئوکلاسیک هستند. در این مقاله بیشتر با مسجد اورتاکوی آشنا می‌شوید. تا انتها همراه ما باشید.

تاریخچه مسجد اورتاکوی

قدمت مسجد اورتاکوی به سال 1700 برمی‌گردد. در آن زمان این مکان، مسجد کوچکی بود با این حال، این سازه در جریان شورش‌هایی در استانبول سوخت. در قرن نوزدهم، سازه‌های مهمی در سواحل بسفر ساخته می‌شد. برجسته‌ترین آن‌ها کاخ دولما باغچه بود که از جاهای دیدنی استانبول محسوب می‌شود. همزمان با آن سلطان عبدالمجید که بناهای مهمی در سواحل بسفر ساخته بود نیز دستور داد مسجد اورتاکوی بازسازی شود. خانواده بالیان که در اکثر کاخ‌ها و مساجد ساحل بسفر امضای خود را برجای گذاشته بودند، ماموریت یافتند تا این مسجد را نیز بازسازی کنند.

خانواده بالیان در حال تجهیز استانبول با ساختمان‌هایی با الهام از معماری باروک و نئوکلاسیک بودند. بنابراین، مسجد اورتاکوی به سبک باروک متمایز مطابق با مد آن دوره ساخته شد. سازه‌هایی که نمایانگر دوره مدرن در مساجد عثمانی هستند، بیشتر با تزئینات بیرونی شناخته می‌شوند. کنده‌کاری‌های روی ستون‌های مسجد و نقش‌های برجسته‌ روی دیوارها، زیبایی بی‌نظیری به نمای بیرونی بنا می‌بخشد.

مساجد ساخته شده توسط سلاطین عثمانی معمولا به نام سلطان سازنده بنا نامگذاری می‌شد. اما چون این مسجد را با ولسوالی یکی دانسته‌اند، به آن اورتاکوی می‌گویند. این مسجد زیبا عکس‌های فوق‌العاده‌ای را برای کسانی که در استانبول به سفر دریایی بسفر می‌روند، ارائه می‌کند.

فضای داخلی مسجد اورتاکوی

فضای داخلی مسجد اورتاکوی

پنجره‌های بزرگی در دیوارهای مسجد اورتاکوی تعبیه شده که فضای داخلی آن را کاملا روشن می‌کنند. از طرف دیگر، از این پنجره‌ها منظره بسفر دیده می‌شود و همین چشم‌انداز، اورتاکوی را در بین دیگر مساجد استانبول بی‌نظیر کرده است. البته در بسیاری از نقاط بسفر مساجدی با چشم‌انداز دریا وجود دارد. با این حال، از آنجایی که مسجد اورتاکوی در زیباترین نقطه منطقه قرار دارد، نباید فرصت بازدید از این مکان را به عنوان یکی از جاهای دیدنی استانبول در شب از دست بدهید.

نمای داخلی مسجد، دکوراسیون پر زرق ‌و ‌برقی دارد که در عکس‌های مسجد اورتاکوی می‌بینید. رنگ‌های گرم و زنده‌ای در دکوراسیون مسجد به کار رفته و بشقاب‌های تزئین شده با خط آویخته بر دیوارهای مسجد، طرح خود سلطان است. سلطان عبدالمجید که خوشنویس هم بود، شخصا در دکوراسیون داخلی مسجد مشارکت داشت. این مسجد مملو از نور روز است و فضای خوبی دارد. همچنین روح محله دنجی را که در آن قرار دارد، منعکس می‌کند.

مسجد اورتاکوی استانبول ترکیه

مسجد اورتاکوی استانبول ترکیه چه ساعاتی باز است؟

از سال 2023 مسجد اورتاکوی بین 09:00 صبح تا 18:30 شب به روی گردشگران باز بوده و مانند تمام مساجد استانبول، در زمان نماز تعطیل است. بهترین زمان برای بازدید از مسجد بین ساعت 09:00 صبح تا 11:30 بعد از ظهر است؛ چرا که پس از این زمان ممکن است با تعطیلی به دلیل برپایی نماز مواجد شوید. در این صورت می‌توانید کمی در محله پرسه بزنید و با بازگشایی مسجد برگردید. گشت و گذار در محله اورتاکوی به اندازه قدم زدن در خیابان استقلال استانبول لذت‌بخش خواهد بود.

توجه داشته باشید که مساجد استانبول معمولا نیم ساعت قبل از اذان تعطیل شده و برای نمازگزاران آماده می‌شوند. بعد از نماز جماعت مساجد آماده پذیرایی از گردشگران هستند. در واقع به طور کلی مساجد به مدت 1 ساعت در روز بسته می‌مانند. با این حال مسجد ایاصوفیه در تمام طول روز باز است.

چگونه به مسجد اورتاکوی برویم؟

اولین قدم برای بازدید از مسجد اورتاکوی خرید بلیط استانبول است. پس از رسیدن به این شهر، به میدان اصلی استانبول یعنی تکسیم بروید. در این میدان سوار اتوبوس خط T40 یا T42 شوید تا به بشیکتاش برسید و در نهایت به مسجد اورتاکوی بروید. اگر می‌خواهید از سمت اتانولی به مسجد بروید، ابتدا باید سوار کشتی شوید تا به اسکله بشیکتاش برسید. سپس با اتوبوس به سارییر رفته و از آنجا به ایستگاه کاتاباش بروید. بعد سوار تراموا شوید تا شما را به مسجد اورتاکوی برساند.

چگونه به مسجد اورتاکوی برویم

کارهایی که باید در اطراف مسجد اورتاکوی انجام دهید

در اطراف مسجد اورتاکوی سرگرمی‌های بسیاری وجود دارد. برای مثال مسیر پیاده روی اورتاکوی-ببک از این منطقه شروع می‌شود. به عنوان مثال، می‌توانید یک صبحانه ترکی عالی در کافه The House در اورتاکوی میل کنید و برای صرف قهوه به ببک قدم بزنید. استانبولی‌هایی که به اورتاکوی می‌آیند، معمولا در اینجا صبحانه یا کمپیر می‌خورند. کمپیر سیب‌زمینی پخته است که با سبزیجات مختلف پر شده است. این غذای خیابانی به طور خاص در اورتاکوی استانبول شناخته می‌شود.

عکس گرفتن در میدان اورتاکوی یکی از کارهایی است که بیشتر مردم محلی انجام می‌دهند. همه ساکنان استانبول حداقل یک عکس از مسجد اورتاکوی و پل بسفر در بازدید از گالاتاپورت استانبول دارند. مسیر پیاده روی بین اورتاکوی و ببک نوید چشم‌انداز باشکوهی از بسفر را می‌دهد. بهترین مسیر برای پیاده روی یا دویدن در کنار تنگه بسفر این مسیر است. در حین پیاده‌روی بین این دو منطقه از آرناووت کوی عبور خواهید کرد که به خاطر رستوران‌های ماهی معروف است.

بلیط ورودی مسجد اورتاکوی

بلیط ورودی مسجد اورتاکوی چقدر است؟

ورودی مسجد اورتاکوی هزینه‌ای ندارد. در واقع ورود به تمامی مساجد استانبول رایگان است. چه بخواهید نماز بخوانید و چه فقط برای دیدن آن بروید، برای ورود به مساجد لازم نیست پولی پرداخت کنید. بنابراین بعد از خرید بلیط ترکیش ایرلاین با خیال راحت برای بازدید از مساجد زیبای استانبول برنامه‌ریزی کنید.

بازدید از مسجد اورتاکوی استانبول با تورهای طاها گشت

در این مقاله راهنمای جامعی برای بازدید از مسجد اورتاکوی تهیه کردیم. شما می‌توانید با خرید آنلاین تور استانبول به تورهای طاها گشت بپیوندید و از این مسجد زیبا دیدن کنید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای در این باره دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا