استانبول با تاریخ غنی، فرهنگ رنگارنگ، جاهای دیدنی مختلف و غذاهای لذیذ یکی از بهترین مقاصد گردشگری به ویژه برای ایرانیهاست. سلطان احمد یکی از محلههای جذاب این شهر است که نباید بازدید از آن را در سفر به ترکیه از دست بدهید. این منطقه که به نام سلطان احمد اول عثمانی نامگذاری شده، در شبه جزیره تاریخی استانبول واقع شده است و تاریخ غنی و پرباری دارد که به دوران باستان برمیگردد.
در این مقاله هر آنچه را که باید درباره سلطان احمد استانبول بدانید، در اختیار شما قرار میدهیم. پس اگر شما هم عازم ترکیه هستید، مطالعه این مطلب کاربردی را از دست ندهید.
سلطان احمد، که معمولا به عنوان «شهر قدیمی» شناخته میشود، در شبه جزیره تاریخی استانبول واقع شده و یکی از مهمترین جاهای دیدنی استانبول است. قدمت طولانی این منطقه به دوران ماقبل تاریخ میرسد و طی سالهای متمادی به عنوان یک مرکز سیاسی، فرهنگی و مذهبی برای تمدنهای مختلف بوده است.
در زمان امپراتوری بیزانس این منطقه یک مرکز تجاری و فرهنگی پرجنبوجوش بود. در قرن چهارم پس از میلاد، کنستانتین کبیر، امپراتور روم، این منطقه را به عنوان پایتخت جدید امپراتوری روم انتخاب کرد و نام آن را به قسطنطنیه تغییر داد. چندان طولی نکشید که قسطنطنیه محل چند ساختمان مذهبی و مدنی مهم، به ویژه ایاصوفیه، یکی از بزرگترین کلیساهای جهان شد.
در سال 1453، سلطان محمد دوم امپراتوری عثمانی قسطنطنیه را فتح کرد و آن را به عنوان پایتخت امپراتوری خود در نظر گرفت. پس از آن سلطان احمد به عنوان یک مرکز قابل توجه فرهنگ و آموزش اسلامی در سراسر حکومت عثمانی روز به روز پیشرفت کرد.
عثمانیها سازههای چشمگیر زیادی در این منطقه ساختند؛ بهویژه مسجد آبی و کاخ توپکاپی که سلاطین عثمانی و دربار آنها را در خود جای داده بود. امروزه سلطان احمد یک نقطه عطف تاریخی و یک مقصد گردشگری محبوب است که تاریخ و فرهنگ غنی استانبول را در معرض نمایش قرار میدهد.
هر گوشهای از سلطان احمد به اندازه گشتوگذار در بهترین پاساژ های استانبول ارزش کاوش دارد، اما در این منطقه جاذبههایی وجود دارد که هر گردشگری باید ببیند.
همه علاقهمندان به تاریخ، فرهنگ و مذهب، باید پس از خرید بلیط هواپیما استانبول برنامهای برای بازدید از ایاصوفیه داشته باشند. ایاصوفیه بزرگترین کلیسای جامع امپراتوری بیزانس بود که در سال 537 پس از میلاد ساخته شد. این سازه یکی از بهترین نمونههای معماری و هنر بیزانسی و گنبد آن با عرضی بیش از 100 پا، یک شاهکار معماری است که بر معماری ترکیه تاثیر شگرفی گذاشت. موزاییکهای فوق العاده غنی و زیبایی که این بنا را میسازند، یادآور بقایای یک امپراتوری سقوط کرده هستند و نظر هر کسی را جلب میکنند.
تاریخ ایاصوفیه نیز بسیار قابل توجه است. این بنا برای حدود هزار سال کلیسای جامع ارتدکس شرقی قسطنطنیه ود تا اینکه در سال 1453 محمد دوم پس از فتح قسطنطنیه توسط امپراتوری عثمانی آن را به مسجد تبدیل کرد.
تقریبا 500 سال بعد، در سال 1935، این سازه توسط مصطفی کمال آتاتورک به موزه تبدیل شد. با این حال در سال 2020، ایاصوفیه به عنوان یک مسجد بازسازی شد و به تاریخ طولانی و غنی خود به عنوان یک موزه پایان داد.
مسجد آبی که به نام مسجد سلطان احمد نیز شناخته میشود، یک مسجد عثمانی است که به دلیل شش مناره و کاشی کاری آبی ازنیک که دیوارهای داخلی را میپوشاند و رنگ آبی خاصی به مسجد میبخشد، شهرت دارد. مسجد آبی به دلیل سبک معماری خود که ترکیبی از عناصر مرسوم اسلامی و بیزانسی است، قابل توجه است.
گنبد مرکزی عظیم، شش مناره اطراف آن و هشت گنبد کوچک یادگاری از مهارت و خلاقیت معماران و صنعتگران عثمانی است که آن را ایجاد کردهاند و یکی از خیرهکنندهترین نمونههای معماری عثمانیها محسوب میشود. مسجد آبی مانند مسجد اورتاکوی همچنان عبادتگاه فعالی است و یکی از مهمترین آثار اسلامی شهر به شمار میرود.
کاخ توپکاپی برای قرنها دربار سلاطین عثمانی بود و آنها از همین نقطه بر کل امپراتوری حکومت میکردند. در میان دیگر کاخهای این شهر مانند کاخ دلما باغچه در خیابان استقلال استانبول، توپکاپی بیشترین تاثیر را در تاریخ عثمانی داشته است.
در سال 1453، عثمانیها پس از تصرف قسطنطنیه این کاخ را در محل آکروپلیس بیزانسی به عنوان مرکز سیاسی و اداری امپراتوری عثمانی و کاخ سلطان و دربار او بنا کردند. بسیاری از وقایع قابل توجه در تاریخ عثمانی از جمله تاجگذاری، جشنها و مراسم دیپلماتیک در داخل این بنا رخ داده است،. همچنین بسیاری از مصنوعات امپراتوری را در خود جای داده و حرمسرای کاخ یکی از مجللترینها در جهان بود.
بازار بزرگ، یکی از قدیمیترین و بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان است که بازدید از آن برای کسانی که عاشق خرید هستند، ضروری است. بازار بزرگ یک نقطه عطف اقتصادی در استانبول بوده و هنوز هم هست.
قدمت این بازار به قرن پانزدهم باز میگردد؛ زمانی که سلطان محمد دوم عثمانی آن را ساخت تا به عنوان بازار اصلی برای بازرگانان شهر باشد. این بازار چیزی بیش از مکانی برای خرید بوده و اهمیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد. بنابراین به محض خرید بلیط ترکیش ایرلاین برنامهای برای بازدید از این مرکز خرید زیبا داشته باشید.
آب انبار باسیلیکا، یک آب انبار قدیمی زیرزمینی است که قدمت آن به دوران بیزانس میرسد. این آب انبار در قرن ششم پس از میلاد توسط امپراتور بیزانس، ژوستینیانوس اول برای ذخیره آب برای کاخ بزرگ قسطنطنیه ساخته شد.
با این حال، چند قرن بعد، این آب انبار از کار افتاد و تا زمان کشف مجدد آن در قرن شانزدهم تا حد زیادی فراموش شد. امروزه این آب انبار به روی بازدیدکنندگان باز است و یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری استانبول محسوب میشود. از این رو با رزرو آنلاین تور استانبول میتوانید انتظار بازدید از این آب انبار را داشته باشید.
در این مقاله تاریخچه مختصری از منطقه سلطان احمد استانبول خواندید و با جاذبههای گردشگری این قسمت از شهر آشنا شدید. شما میتوانید برای بازدید از این جاهای دیدنی، به تورهای طاها گشت بپیوندید و سفری به یاد ماندنی برای خود و عزیزانتان رقم بزنید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی طاها گشت باشیم.
ثبت نظر شما